Máte chuť na něco dobrého, sladkého a přitom zdravého? Tak právě pro vás mám recept na tyhle vynikající veganské bezlepkové muffiny bez přidaného rafinovaného cukru, bez oleje a zároveň tak vláčné.
Příprava nezabere dlouho, a tak si za hodinku můžete vychutnávat tuhle výbornou delikatesu, ke které mě přivedla moje sestřička 🙂
Budete potřebovat:
2 hrnky vloček
2 lžičky prášku do pečiva
1/2 lžičky skořice
10 – 15 medjool datlí
1 1/4 hrnku rostlinného mléka
1/2 hrnku jablečné přesnídavky/jablečného pyré
1/2 hrnku borůvek
150 g hořké čokolády rozdrcené na kousky
Postup:
Vločky rozemeleme v robotu na mouku, přidáme prášek do pečiva, skořici a jablečnou přesnídavku.
Půl hrnku mléka a vlijeme do kuchyňského robotu s polovičním množstvím datlí a robotu pustíme. Je potřeba nedávat tam toho tolik, aby to všechno nevyletělo ven jako mě při prvním pokusu :D. Postupně přidáváme zbytek mléka i datlí.
Až z toho vznikne konzistentní hmota, smícháme s již připravenou směsí.
Rozdělíme si směs na dvě půlky a do jedné přimícháme borůvky a do druhé rozdrcenou čokoládu.
Postupně vlijeme do formy na muffiny, každý muffin posypeme pár vločkami a dáme péct dokud nezačnou zlátnout (já je tam nechala o trošku víc a už to začalo chytat víc, než by mělo :)) Na chuti to naštěstí nemělo vliv!
Nikdy bych neřekla, že to může být tak vláčný a chutný. A je! Přesvědčte se sami a budu ráda, když mi napíšete, jak se vám povedli 🙂
Dobrou chuť!
Vaše Verča