Tak a je to tady. Já taková ne-kuchařka, jsem na mateřské dovolené zjistila, že mě to vaření a pečení docela i baví. A baví mě zkoušet hlavně nové recepty a chutě.
Tenhle perník jsem poprvé ochutnala od své sestřičky a protože mě hrozně chutnal. Většinou jsem ho totiž měla ne úplně vláčný. No a na tomhle mě právě baví to, že je krásně vláčný a ještě je vlastně hrozně zdravý.
Co budete potřebovat:
- 0,5 kg polohrubé mouky
- 0,5 l mandlového mléka
- 10 – 15 polévkových lžic rozpuštěného kokosového oleje
- 10 polévkových lžic javorového sirup
- 1 kypřicí prášek do perníku
Dle chuti
- sekané vlašské ořechy
- rozinky
Na polevu:
Stejný poměr rozpuštěného kokosového oleje, javorového sirupu a kakaa.
Postup:
A teď to nejjednodušší. Všechno smícháme dohromady a vylijeme na olejem vymazaný plech (já ho zapomněla vysypat a nic se nestalo). Klidně můžete dát javorového srupu míň, ochutnat (tím, že tam nejsou syrový vajíčka, tak se nemusíte ničeho bát) a pak kdyžtak ještě sirup přidat.
Na konec smícháme ingredience na polevu a potřeme tím vychladlý perník. Můžeme posypat kokosem.
Doufám, že vám bude chutnat stejně jako mě a dáte mi vědět, jak se vám povedl 🙂
Hezkou sobotu všem!
Vaše Verča
Ahoj, jmenuju se Verča a svůj blog Máma na cestách jsem si založila v létě 2017. Píšu sem články se spousty tipy, kam s dětmi vyrazit, itineráře z různých koutů světa (Nový Zéland, Dubaj, Slovinsko, aj), ale taky články o starostech všedních dní na mateřské.
Cestujeme často v rámci house sittingu, díky kterému šetříme na cestách statisíce korun ročně.
Taky většinou cestujeme sami na vlastní pěst, protože nechceme být s dětmi vázaní cestovní kanceláří. Což ale neznamená, že služby cestovní kanceláře někdy nevyužijeme.
Cílem blogu je motivovat všechny rodiče k tomu, aby se ani s dítětem nevzdávali svých přání a šli si za svými sny. Ať už je to cestování, nebo cokoliv jiného.
jste ani nenapsala jak dlouho se to ma pect. tak uvidime. dam to nejak od oka