Tahle sladká dobrota vznikla hodně rychle, když jsem chtěla udělat něco z kokosu, něco jednoduchého, chutného, vláčného a hlavně, aby to bylo za chvíli na stole.
To se mi podařilo splnit! Trochu jsem si upravila původní recept a vzniklo tohle 🙂
Tady je recept:
2 hrnky špaldové mouky
1 hrnek moučkového cukru
2 vejce
1 prášek do pečiva
2 lžíce kokosového oleje
1 hrnek mléka (dala jsem kokosové)
Pár kapek vanilkového extraktu
Posyp:
1 hrnek kokosu
0,5 hrnku cukru
Po upečení:
2 smetany na šlehání
Všechny ingredience na těsto dáme dohromady a ušleháme hladkou hmotu, kterou vylijeme na vymazaný a vysypaný plech. Posypeme kokosovým cukrem a dáme péct na 180°C na cca 25 minut. Kokos nesmí začít růžovět.
Hned po vyndání upečené buchty ji ještě hrokou polijeme (neušlehanou!) smetanou. Necháme chvíli vychladnout a hned se do ní můžeme dát!
Já se do ní pustila asi 5 minut po vyndání z trouby a snědla čtvrtku plechu 🙂
Je prostě k sežrání!
Sladký pátek všem
Vaše Verča
Tuhle buchtu zbožňuji, akorát u nás doma ji nikdo moc nemusí, takže si ji dělám prakticky jen pro sebe, když na ni mám chuť. Nechápu jak někomu může nechutnat. Ale říkám si, že je to možná tím kokosem, moc lidí ho nemusí.
Ale za mě dobrota! 🙂
Zřejmě je to kokosem. Přitom je to taková výborná buchta! ?♀️?
Je tam nutná ta smetana? Držíme bezmlecnou dietu a já bych si dala něco s kokosem 😏. Vypadá to nádherně!
Nutná asi úplně není. Ale dodává tomu tu vláčnost. Bude to pak asi sušší. Nebo co zkusit místo toho rýžové mléko trochu zahuštěné rýžovou moukou?