Veganské bezlepkové muffiny – čokoládové a borůvkové

Máte chuť na něco dobrého, sladkého a přitom zdravého? Tak právě pro vás mám recept na tyhle vynikající veganské bezlepkové muffiny bez přidaného rafinovaného cukru, bez oleje a zároveň tak vláčné.

Příprava nezabere dlouho, a tak si za hodinku můžete vychutnávat tuhle výbornou delikatesu, ke které mě přivedla moje sestřička 🙂

Budete potřebovat: 

2 hrnky vloček

2 lžičky prášku do pečiva

1/2 lžičky skořice

10 – 15 medjool datlí

1 1/4 hrnku rostlinného mléka

1/2 hrnku jablečné přesnídavky/jablečného pyré

1/2 hrnku borůvek

150 g hořké čokolády rozdrcené na kousky

Postup:

Vločky rozemeleme v robotu na mouku, přidáme prášek do pečiva, skořici a jablečnou přesnídavku.

Půl hrnku mléka a vlijeme do kuchyňského robotu s polovičním množstvím datlí a robotu pustíme. Je potřeba nedávat tam toho tolik, aby to všechno nevyletělo ven jako mě při prvním pokusu :D. Postupně přidáváme zbytek mléka i datlí.

Až z toho vznikne konzistentní hmota, smícháme s již připravenou směsí.

Rozdělíme si směs na dvě půlky a do jedné přimícháme borůvky a do druhé rozdrcenou čokoládu.

Postupně vlijeme do formy na muffiny, každý muffin posypeme pár vločkami a dáme péct dokud nezačnou zlátnout (já je tam nechala o trošku víc a už to začalo chytat víc, než by mělo :)) Na chuti to naštěstí nemělo vliv!

Nikdy bych neřekla, že to může být tak vláčný a chutný. A je! Přesvědčte se sami a budu ráda, když mi napíšete, jak se vám povedli 🙂

Dobrou chuť!

Vaše Verča

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..